Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Wednesday, 09 November 2016 18:18

Mačka vam je uznemirena? Pustite joj ovaj VIDEO!

  • Print

"Prozor za posmatranje", specijalni film za opuštanje mačaka.

Da li vašu mačku plaše zvuci petardi, buka saobraćaja, grmljavina ili oluja?

Antistres film za mačkeUkoliko je odgovor "DA", vaša mačka svakako nije usamljeni slučaj. Preko polovine mačaka traži sklonište čim zapucaju prve petarde, a njih oko 25% pokazuje i ozbiljnije simptome stresa, poput drhtanja i dahtanja.

Takođe, primećeno je da ne mali broj mačaka odbija hranu tokom trajanja i nakon grmljavine ili vatrometa.

Kreativni tim osiguravajuće kuće "More than" napravio je prvi film namenjen uznemirenim mačkama. Video materijal je stvoren korišćenjem naučnih saznanja, sa ciljem da smanji stres koji kod mačaka izazivaju petarde i druga buka.

Film za mačke pod stresom se zove "Prozor za posmatranje" (Peer Window), i ceo se odvija u okviru jednog prozora, imitirajući mačje navike da gledaju kroz prozore više sati dnevno...

Obuhvaćeni su razni motivi, predmeti i životinje, ribe, drveće koje se njiše, kapi kiše i nemirna površina vode, između ostalih...

Tonska podloga za ove prizore su melodični zvuci frekvencija koje mačke vole, poput predenja i mekog glasa naratora Dejvida Tenanta (David Tennant) - što je u skladu sa rezultatima istraživanja koje je dovelo do zaključka da ljudski glas može relaksirati mačku.

Pustite svojoj maci ovaj film, i javite nam utiske ispod teksta ili na našoj Facebook stranici:

 

 


"Fobije na određene zvukove kod mačaka i pasa mogu dovesti do uznemirenja, povreda, i dugotrajnih poremećaja ponašanja, pa je važno za vlasnike da učine što je moguće više kako bi smirili i opustili svoje životinje", kaže bihejviorista za životinje Keren Vajld (Karen Wild).

Film za smirivanje mačaka

Na video snimku dole ona i veterinar Robert Adams (uz pomoć Dejvida Tenanta) razgovaraju o naučnim saznanjima koja su poslužila kao osnova za pravljenje ovog filma.

Kako kažu, film je veoma neobičan kada ga gledaju ljudi, jer je smišljen i snimljen posebno za mačke (postoji i druga verzija za pse). Reakcije ljubimaca na gledanje su bile različite, neki su prvo bili veoma zainteresovani za ono što se zbiva na ekranu, da bi zatim utonuli u spokojnu polučasovnu dremku. Kako deluje na vaše mace?

 

Izvor:
More than

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121